یزدفردا "سرویس خبر:معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت : اگر یک بانک برای اعطای تسهیلات از مردم شرطی را که حکایت از زیادی خواهی می کند ، قائل شود ؛ خلاف مقررات و در تعارض با بانکداری بدون رباست.
معاون اقتصادی بانک مرکزی از برنامه ساماندهی نظام تعیین نرخ سود بانکی خبر داد و گفت: بانک مرکزی سیاست های جدیدی را در جهت منافع سپرده گذاران و تسهیلات گیرندگان اجرا می کند.
به گزارش یزدفردا به نقل از واحدمرکزی خبر ، حسین قضاوی در حاشیه "همایش بین المللی تجربه سیاستگذاری پولی در کشورهای اسلامی" درباره اینکه چرا برخی بانک ها و موسسه های اعتباری در قبال اعطای تسهیلات به مردم آنها را وادار به سپرده گذاری بدون سود می کنند ، گفت : اگر یک بانک برای اعطای تسهیلات از مردم شرطی را که حکایت از زیادی خواهی می کند ، قائل شود ؛ خلاف مقررات و در تعارض با بانکداری بدون رباست.
قضاوی تصریح کرد : وقتی بانک مرکزی به عنوان مثال اعلام می کند تسهیلات مبادله ای کمتر از دو سال با نرخ 12 درصد و تسهیلات بالاتر از دو سال با نرخ سود 14 درصد اعطا شود ، بانک نمی تواند مشتری را به سپرده گذاری مجدد و نگه داشتن سپرده اش مجبور کند ، چون در این صورت تسهیلات اعطایی با نرخ بیشتری در اختیار وام گیرنده قرار می گیرد که در تعارض با مقررات بانک مرکزی است.
معاون اقتصادی بانک مرکزی ابراز امیدواری کرد در بسته سیاستی سال آینده به گونه ای شفاف سازی شود که تعامل بانک ها با مردم کاملا روشن و شفاف باشد و مشتریان به طور دقیق بدانند در قبال دریافت تسهیلات چه مقدار باید سود پرداخت کنند.
قضاوی درباره عقود مشارکتی هم گفت : بانک ها به علت ضعف نظارت نمی توانند میزان دقیق سود پروژه هایی را که تامین مالی می کنند مشخص کنند و سود انتظاری علی الحساب را از مشتریان دریافت می کنند اما بانک مرکزی به دنبال راه حلی است تا بانک ها نتوانند نرخ های سود بانکی بی قاعده ای را به مردم تحمیل کنند.
قضاوی درباره چگونگی کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی گفت: تعیین نرخ سود بانکی اقدام چندجانبه است و باید منافع تسهیلات گیرندگان ، سپرده گذاران و خانوارها که به دنبال ثبات قیمت ها هستند ،لحاظ شود.
وی افزود : بانک مرکزی در تدوین بسته سیاستی سال اینده ، کاهش هزینه مالی بنگاهها را به طور جدی در دستور کار قرار داده است.
قضاوی با بیان اینکه هدفمندشدن یارانه ها در سال اول تا حدودی هزینه تولید را افزایش می دهد ، گفت : موضع بانک مرکزی به عنوان سیاستگذار پولی این است که هزینه تولید بنگاه های اقتصادی را کاهش دهد.
وی ادامه داد بانک مرکزی همچنین به منافع سپرده گذاران به طور ویژه توجه دارد تا انگیزه لازم برای سپرده گذاری مردمی در بانک ها بیشتر فراهم شود.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 10,نوامبر,2024